24 uur per dag telefonische coaching op 0900 21.12 2012

Over Tcoach

Uit een in 2006 uitgevoerd onderzoek van 2 Australische universiteiten naar de effecten van coaching programma's1) bleek al dat de deelname aan coaching onder andere leidt tot een grotere doelgerichtheid en een toenemend welzijn.

Toch heeft (nog) niet iedereen een coach. In de praktijk blijkt voor veel mensen de stap om een coach in de arm te nemen te groot. Het is natuurlijk ook niet gemakkelijk om aan een goede coach te komen. En als je er dan al een kunt vinden die je aanspreekt en die in de buurt zit dan moet je een afspraak maken, is er een wachtlijst, moet je erheen, vaak onder kantoortijd, is de tijd om als je net goed bezig bent en blijkt het toch wel duur te zijn.

Tcoach is een initiatief om deze situatie te verbeteren. De oplossing die is bedacht is: gemakkelijk, snel, voordelig en veilig.

Wat is Tcoach?

Tcoach is een infrastructuur waarbij coaches zich kunnen aansluiten. Ze krijgen de beschikking over een doorkiescode achter ons nummer 0909 9990909 en een vermelding op de website www.tcoach.nl, die onder andere inzicht geeft in het motto, het profiel en de specialisatie(s) van de coach.

Tcoach is snel:
In één oogopslag kan iemand die een coach zoekt zien welke coaches op dat moment beschikbaar zijn en of deze voldoen aan zijn/haar eisen. De deskundigheid en ervaring van de coach staan in het profiel, evenals de beschikbaarheid. Je kunt direct bellen.

Tcoach is gemakkelijk:
Vanuit je eigen huis bel je de coach, geen reistijden, geen wachttijden en 24 uur per dag bereikbaar.

Tcoach is voordelig:
80 cent per minuut is 48 euro per uur, de gemiddelde coach rekent meer dan twee keer zo veel.

Tcoach is veilig:
Je anonimiteit is gewaarborgd, je hoeft je naam niet te zeggen en op de telefoonrekening staan gewoon gesprekskosten naar ons nummer 0909 9990909. Als de coach toch niet bevalt dan kun je bovendien altijd zonder opgaaf van redenen gewoon ophangen.

De coaches zijn allemaal deskundig op hun eigen terrein en hebben vrijwel allemaal een ruime ervaring. Ze werken vanuit huis of vanuit hun eigen praktijk. De gesprekken worden vanuit de centrale doorverbonden naar de locatie van de coach, waar hij/zij in de eigen omgeving de gesprekken kan afhandelen.

In de praktijk

Stel, je hebt op je werk een aanvaring gehad met je baas of je hebt ruzie met je partner of een goede vriend. Of je bent wat eenzaam, je zit niet helemaal goed in je vel of je hebt wat last van stress. Of je weet niet goed hoe je iets moet aanpakken, een moeilijk gesprek, zakelijk of privé. Misschien ben je aan het nadenken over een nieuwe baan en wil je even sparren oven de voors en tegens.

Vaak is je partner niet de aangewezen persoon om je te helpen en kun je ook niet goed terecht bij familie of vrienden. Je zoekt ook niet alleen een luisterend oor of een vaderlijk of vriendschappelijk advies, maar gerichte feedback van een deskundige. Je wilt dit bovendien niet volgende week, maar direct.

Dan kun je nu Tcoach bellen. Op www.tcoach.nl zie je in één oogopslag welke coaches beschikbaar zijn. Vervolgens bel je 0900 9990909, toetst de doorkiescode in van de door jou gekozen coach en je hebt direct je coach aan de lijn, snel en gemakkelijk.

Bevalt de coach niet, dan kun je altijd ophangen en een andere uitzoeken, je betaalt per minuut (kleine problemen worden dus goedkoop opgelost), je hoeft de deur niet uit en je kunt 24 uur per dag terecht. Besluit je na de kennismaking dat je toch liever langsgaat dan belt, dan kan dat natuurlijk ook. Vrijwel alle aangesloten coaches hebben ook een 'gewone' praktijk.

1) Cognitive-behavioral, solution-focused life coaching: Enhancing goal striving, well-being,and hope, by L.S.Green & L.G.Oades (University of Wollongong,NSW,Australia) & A.M.Grant (University of Sydney,NSW,Australia)